lool

Lool is een brillenmerk dat zich richt op duurzame en ethisch verantwoorde productie. Het merk gebruikt materialen zoals biologisch afbreekbaar acetaat en gerecyclede metalen om monturen te maken. Lool biedt een breed scala aan ontwerpen en stijlen, waaronder klassieke, moderne en gedurfde looks. Daarnaast werkt het merk samen met verschillende liefdadigheidsorganisaties om brillen te doneren aan mensen in nood. Al met al is Lool een merk dat zich richt op het leveren van kwalitatief hoogwaardige brillen, terwijl het tegelijkertijd aandacht besteedt aan duurzaamheid en sociaal welzijn.

Het acetaat dat wordt gebruikt om de monturen te maken, is biologisch afbreekbaar en afkomstig van katoen en houtpulp. Het acetaat wordt in platen gesneden en vervolgens gevormd met behulp van warmte en druk. De metalen onderdelen van de brillen worden gemaakt van gerecycled roestvrij staal.

Het productieproces omvat verschillende stappen, waaronder snijden, vormen, schuren, polijsten en assembleren. Lool werkt samen met fabrikanten in Italië en Japan om ervoor te zorgen dat de brillen op een ethisch en duurzaam verantwoorde manier worden geproduceerd. Het merk hecht veel waarde aan vakmanschap en gebruikt handmatige technieken om elk montuur te verfijnen en af te werken.