LINDBERG

air titanium rim

Iconisch. Ingetogen. Puur Deens design.

De LINDBERG air titanium rim collectie is een eerbetoon aan puur Deens design. De strakke lijnen en technische innovatie geven uiting aan het LINDBERG-ideaal van tijdloosheid en minimalistisch ontwerp, waarbij de specifieke eigenschappen van de gebruikte materialen optimaal worden benut.

Zonder de technologische ontwikkelingen uit het oog te verliezen, namen de ontwerpers van Lindberg een reis in de tijd naar het jaar 1992, waarin de LINDBERG air titanium rim werd gelanceerd en de brillenwereld op zijn kop werd gezet door zijn baanbrekende lichtheid, duurzaamheid en ingetogen stijl. Door kenmerkende vintage-motieven zoals de vormen geïnspireerd op de pilotenbril en dubbele neusbruggen verder te ontwikkelen, worden de iconische monturen voorzien van een stijlvolle afwerking Het gebruik van titaniumdraad zorgt voor de geraffineerde uitstraling waardoor

het minimalisme in het materiaal en ontwerp tot uiting komt. De air titanium rim collectie biedt ook stijlen met acetaat binnenranden en zijschilden die contrast en diepte creëren voor een nieuwsgierig en modieus publiek.

De LINDBERG air titanium rim is ingetogen, legt de nadruk op
de puurheid van titanium en is ontdaan van onnodige onderdelen voor een gestroomlijnd en functioneel ontwerp. Volledig gemaakt van dunne titaniumdraad met een verscheidenheid aan kleuropties en voorzien van LINDBERG gepatenteerde spiraalscharnieren is elk montuur een toonbeeld van minimalistische esthetiek, technische innovatie en onberispelijk vakmanschap.

Over LINDBERG

LINDBERG is de belichaming van Danish Design. Elk montuur is gemaakt met een minimalistische aanpak zonder schroeven, klinknagels of lasnaden. Dit resulteert in ultra-lichtgewichte brillen die de industrie met bekroonde ontwerpen en innovatieve technologieën blijven revolutioneren.

Wat LINDBERG zo bijzonder maakt is het modulaire systeem, waarmee eindgebruikers elk element van hun montuur aan kunnen passen aan hun persoonlijke stijl en behoeften. Elk uniek LINDBERG-montuur is individueel vormgegeven en met de hand afgewerkt door specialisten. Alles is gemaakt met behulp van verantwoord geproduceerde en uitzonderlijk duurzame materialen zoals titanium, goud, platina en diamanten.

De LINDBERG waarden werden opgesteld door de oprichter en opticien Poul-Jørn Lindberg en tegenwoordig is het zijn zoon en architect Henrik Lindberg die het familiebedrijf voortzet dat als basisfilosofie het volgende nastreeft: Innovatief design van compromisloze kwaliteit.

the original danish design