ray-ban

Ray-Ban is een van oorsprong Amerikaans merk dat zonnebrillen op de markt brengt. Tegenwoordig maakt Ray-Banook ook reguliere brillen. Ray-Ban begon in 1937 als bedrijf opgericht door Bausch & Lomb. Het merk ontwikkelde de ware klassiekers op het gebied van zonnebrillen: de aviator en de wayfarer.

Tegenwoordig zijn Ray-Ban zonnebrillen nog steeds het summum voor degenen die op zoek zijn naar een zonnebril die er perfect uitziet, je eigen individuele look onderstreept en je goed beschermt tegen de zon. Gaat u goed met een Ray-Ban om, dan gaat de zonnebril lang mee.

De roots van merk Ray-Ban beginnen rond het jaar 1920, toen nieuwe vliegtuigen het mogelijk maakte voor mensen om hoger en verder te vliegen dan voorheen. Piloten van de Amerikaanse luchtmacht begonnen te klagen over hoofdpijn en hoogteziektes, vanwege de schittering van de zon.

In opdracht van de US Army Air Corps werd Bausch & Lomb uit New York, fabrikant van medische uitrustingen, in 1929 gevraagd om een nieuw soort bril te ontwikkelen. Een speciale bril voor piloten in het leger, waardoor de klachten zouden stoppen.