Gold & wood

Gold & Wood is een exclusieve collectie brillen gemaakt uit combinaties van de zuiverste houtsoorten met goud, buffelhoorn, titanium en carbon. Ze worden minutieus met de hand vervaardigd tot luxueuze monturen die zowel retro als klassiek kunnen zijn.

Gold & Wood is opgericht in 1995 door Maurice Leonard in Luxemburg. Geïnspireerd en gefascineerd door het aangename gevoel van hout besloot hij brillen te vervaardigen uit kwalitatief hoogstaande houtsoorten. Hij startte destijds met 10 werknemers, maar het bedrijf telt ondertussen 60 mensen en het merk blijft maar groeien.

Getrainde handwerkers met jarenlange ervaring transformeren het natuurlijke hout tot een bijzonder harmonieus montuur, afgewerkt tot in de puntjes. Hiervoor worden de zuiverste en sterkste houtsoorten gebruikt zoals tropisch hardhout uit Afrika, Bubinga-hout uit Kameroen, Meranti uit Brazilië & Guyana, Bolivar uit Canada enz. Gaandeweg worden steeds meer exclusieve materialen toegevoegd aan de monturen: buffelhoorn, carbon, goud, ze geven de monturen een nog luxueuzere uitstraling.